Καλωσορίσατε στη μαγευτική Τσαγκαράδα

tsaga

Από πού να αρχίσει κανείς να μιλά και να γράφει για τις ομορφιές αυτού του τόπου!

Θα μπορούσε να μιλά ώρες και μέρες για τα χρώματα του δάσους της Τσαγκαράδας, για τα παιχνιδίσματα που κάνει ο ήλιος ανάμεσα στις φυλλωσιές από τα αγέρωχα πλατάνια και τις καστανιές, που είναι ριζωμένες αιώνες, στην πιο ξεχωριστή, στην πιο μοναδική πλευρά του Ανατολικού Πηλίου, της παινεμένης χώρας των Κενταύρων, στην αρχοντική μας Τσαγκαράδα!

Θα μπορούσε να μιλά για τα χρυσοπύρηνα χρώματα της δύσης του ήλιου της, που γέρνει δειλά δειλά και χάνεται στα βάθη της θάλασσας του Αιγαίου, για να δώσει στη θέση του στο φεγγάρι και να ζωγραφίσει με τα αστέρια τις νύχτες της.

Για τους ήχους από τις ρεματιές και τα ρυάκια που τρέχουν βιαστικά στις πλαγιές της, για να ανταμώσουν τη θάλασσα στις παραλίες του πολυβραβευμένου και παγκοσμίου φήμης Μυλοποτάμου και της εξωτικής Φακίστρας.

Για τον άνεμο που άλλοτε γαλήνια χαϊδεύει στο πέρασμα του και άλλοτε θυμωμένα, θυμίζει το στοιχείο της φύσης που δηλώνει την ισορροπία των πραγμάτων με την παρουσία του.

Πώς να αγνοήσεις τα ακούσματα από το κελάιδισμα των αηδονιών που ξεσηκώνουν τις αισθήσεις και σε ταξιδεύουν.

Πώς να αγνοήσεις τα σπάνια χρώματα των λουλουδιών από τους κήπους και τις αυλές των πέτρινων αρχοντικών της Τσαγκαράδας και πώς να μην μεθύσεις από το άρωμα του δάσους μετά την βροχή, αλλά και να αφουγκραστείς τη σιωπή του κόσμου την ώρα που χιονίζει!

Και πάλι σαν χαμογελάσει ο ήλιος, πόσες ομορφιές με ιστορία έχεις να συναντήσεις διαβαίνοντας τα πέτρινα καλντερίμια της, είτε περπατώντας, είτε ιππεύοντας με τα περήφανα άλογα που ζουν στον τόπο για να φτάσεις στις μνήμες από τα γεφύρια της, τις πλατείες της με τους χιλιόχρονους πλατάνους, τις εκκλησίες και τα εξωκκλήσια της, το κρυφό σχολειό και τα φαράγγια της, τις πετρόχτιστες βρύσες της αλλά και τα παραδοσιακά διατηρητέα μνημεία – αρχοντικά της, που μαρτυρούν την αιώνια ιστορία της.

Και φυσικά αν έχεις διάθεση και ανηφορίσεις μέχρι το χιονοδρομικό της, θα γευτείς την μοναδικότητα του, μιας και βρίσκεται ανάμεσα σε δύο θάλασσες , αυτήν του Παγασητικού κόλπου και την άλλη του Αιγαίου πελάγους!

Γι’αυτό λοιπόν η Τσαγκαράδα, είναι ο τόπος που σε σκλαβώνει και σε ελευθερώνει μαζί, χαρίζοντας σου την ευκαιρία να ζήσεις το όνειρο της μαγείας και της ενέργειας που σε ταξίδεψε ως εκεί μέχρι να ξαναγυρίσεις!