Αναστάσιος Αποκρεμιώτης /  Flying Fox

Αναστάσιος Αποκρεμιώτης

 

Ο Αναστάσιος Αποκρεμιώτης γεννήθηκε το 1978 στον Βόλο και κατοικεί στην Ν. Αγχίαλο. Από τα 18 του άρχισε τις εξερευνήσεις και τις εκδρομές σε πολλά Ελληνικά βουνά. Στη συνέχεια αρχίζει να ασχολείται με την πεζοπορία, την αναρρίχηση, το σκι κι αργότερα και με το canyoning.

Γίνεται μέλος του Ε.Ο.Σ. Ν. Αγχίαλου και ασχολείται με την αναρρίχηση για τα επόμενα 2 χρόνια ως αθλητής. Η αγάπη του για την φύση και το βουνό τον ωθεί να γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου. Το 2004 παρακολουθεί σεμινάριο εισαγωγής στο canyoning με εκπαιδευτή τον Γιώργο Ανδρέου. Έτσι, με τον καιρό αρχίζει να συμμετέχει σε ασφαλίσεις καινούριων φαραγγιών, σε σχολές σαν βοηθός εκπαιδευτή και σε ασκήσεις διάσωσης σε φαράγγια, αποκτώντας έτσι ενεργό ρόλο σε πολλές δραστηριότητες. Το 2006, παίρνει μέρος στη σχολή Initiateur E.F.C. (Γαλλική σχολή canyoning) και παράλληλα στη σχολή διάσωσης (φαραγγιών), με εκπαιδευτές τους F. Jourdan, J. F. Fiorina και P. Auvaro. Το 2008 παρακολουθεί την πρώτη σχολή Moniteur EFC (Γαλλική σχολή canyoning) με εκπαιδευτές τους L. Poublan και Y. Ozoux. To 2010 προήχθη σε εκπαιδευτής της σπηλαιολογικής ομοσπονδίας Ελλάδας στο Canyoning και το 2012 εισήχθη, από τα πρώτα μέλη  εκπαιδευτών, στον Διεθνή οργανισμό canyoning ICOpro.

Η εκπαίδευσή του όμως δεν σταματάει εδώ. Συνεχίζει με ένα σεμινάριο της Πολιτικής Προστασίας (προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους) του Ερυθρού Σταυρού. Έπειτα,(το 2011) παρακολουθεί πρώτες βοήθειες και πιστοποιείτε από την Rescue training internasional.

Λόγω της εκτενούς εκπαίδευσή του και της πολύχρονης εμπειρίας του στο χώρο, έχει αναδειχθεί σε ένα από τα βασικότερα και πολύ αξιόλογα μέλη του Ελληνικού canyoning. Κατείχε την θέση του προέδρου στον Ε.Σ.Ε.Φ από το 2007 έως το 2008, ενώ σήμερα έχει την θέση του εκπαιδευτή στη ΣΟΕ, της EFC και της ICOPRO. Διοργανώνει συνεχώς επαγγελματικές καταβάσεις και σχολές, ασφαλίζει καινούρια φαράγγια και συνεχίζει δυνατά στην εξέλιξη του canyoning στην Ελλάδα. Ατομικά του χαρακτηριστικά είναι η άριστη επικοινωνία, η συνέπεια και πάνω από όλα το ομαδικό πνεύμα. Είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας mountain escapes , διευθύνει το πρώτο και μοναδικό Affiliated test center της ICOpro στην Ελλάδα με ιδιόκτητες αίθουσες διδασκαλίας για το Canyoning.