Αλέξανδρος Πετρούτσος Ορεινή ποδηλασία

Αλέξανδρος Πετρούτσος

 Ο Αλέξανδρος Πετρούτσος γεννήθηκε το 1982 στη Κεφαλλονιά, όπου ασχολήθηκε από μικρός με την ιππασία και την ιστιοπλοΐα. Εκεί μπήκε και το «μικρόβιο» του βουνού και της θάλασσας.

Αργότερα, με μέσο μια μοτοσικλέτα enduro ταξίδεψε τα ελληνικά βουνά και έλαβε μέρος σε αρκετούς αγώνες rally raid με διακρίσεις, λίγα κύπελλα και ακόμα περισσότερα σπασμένα κόκαλα.

Στα 20 του, κάνοντας με vespa το γύρο της Ευρώπης ήρθε σε επαφή με το άθλημα της ορεινής ποδηλασίας γυρίζοντας πίσω στην Ελλάδα «έστησε» ένα ποδήλατο downhill κι έκανε την παρουσία του αισθητή στο χώρο. Γρήγορα μεταπήδησε στο cross-country ενώ παράλληλα , τελειώνοντας με τις σπουδές του στη Φιλοσοφική Ιωαννίνων εγκαταστάθηκε στο Πήλιο όπου περνούσε τις μέρες   εξερευνώντας και καθαρίζοντας μονοπάτια.

Η γνώση του και η αγάπη του για τη περιοχή, σε συνδυασμό με τις ικανότητες του στο άθλημα της ορεινής ποδηλασίας και στην ορειβασία τον οδήγησαν στην ίδρυση της Montis Ordo και στην ανάπτυξη υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων στη περιοχή του Νοτίου Πηλίου.