Ποιοί είμαστε

tsgarada_syllogos

Η Τσαγκαράδα είναι ένας από τους ομορφότερους και γνωστότερους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Βρισκόμαστε  στην καταπράσινη ανατολική πλευρά του Πηλίου που βρέχεται από το Αιγαίο. Η περιοχή μας συνδυάζει με τρόπο μοναδικό, την άγρια φυσική ομορφιά του βουνού με την καταγάλανη θάλασσα γι` αυτό και δικαίως αποκαλείται »Σμαράγδι του Πηλίου» από τους επισκέπτες. Ο Μυλοπόταμος και η Φακίστρα, είναι από τις ομορφότερες παραλίες της χώρας.

Η Τσαγκαράδα έχει πλούσια ιστορία καθώς και πανέμορφη αρχιτεκτονική, με πολλές εκκλησίες, πλατείες, τοξωτά γεφύρια, πέτρινες πηγές κι αμέτρητα λιθόστρωτα καλντερίμια για πεζοπορία μέσα στα δάση που τα περικυκλώνουν. Απέχουμε 1 ½ ώρα από το πιο κοντινό διεθνές αεροδρόμιο στο Βόλο με καθημερινές πτήσεις από Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία & Μ. Βρετανία και περίπου 3 ½ ώρες από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης.

Στην Τσαγκαράδα ζούμε περίπου 700 μόνιμοι κάτοικοι αλλά και αρκετοί άλλοι, οι οποίοι διατηρούμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα στο χωριό. Αρκετοί από εμάς δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά σε κλάδους που έχουν άμεσα ή έμμεσα σχέση με τον τουρισμό, ένα βασικό πυλώνα της οικονομίας ο οποίος πλήττεται από πολυδιάστατους εξωγενείς παράγοντες αλλά και από εσωτερικές αστοχίες, ξεπερασμένες νοοτροπίες και πρακτικές. Αυτοί οι παράγοντες, σε συνδυασμό με τις δύσκολες συγκυρίες στις οποίες ζούμε, τη δυσπραγία του κρατικού μηχανισμού λόγω των περικοπών που επιβάλλονται και η αβεβαιότητα με την οποία περιβάλλεται το μέλλον του τόπου μας αλλά και της χώρας ολόκληρης, λειτούργησαν ως κίνητρο αλλά και αφορμή για τη δημιουργία του »Τουριστικού & Αναπτυξιακού Συλλόγου Τσαγκαράδας» από επαγγελματίες που απασχολούμαστε εντός του τουριστικού τομέα, σε μία προσπάθεια πιο συλλογικής και οργανωμένης δράσης απέναντι στα »κακώς κείμενα» του οίκου μας και τα »σημεία των καιρών».

Στόχοι μας είναι:
Α. Η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας και η συνένωση και συνεργασία των µελών για την ενιαία συλλογική χάραξη, έρευνα, προστασία και προαγωγή των επαγγελµατικών οικονομικών, ηθικών και κοινωνικών συµφερόντων μας
Β. Η φροντίδα και ο εξωραϊσμός του τόπου μας, καθώς επίσης και η ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του.
Γ. Η βιώσιμη ανάπτυξη, βελτίωση, ποιοτική αναβάθμιση και προώθηση της παροχής υπηρεσιών ως αναφορά τον τουρισμό.
Δ. Η αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και η προώθηση λύσεων για την προστασία του, καθώς και η μελέτη και προώθηση προτάσεων που στοχεύουν στην ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής .
Ε. Η συστηματική μελέτη των προβλημάτων κάθε επαγγελματικού κλάδου της Τσαγκαράδας , που σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό και την τουριστική ανάπτυξη για την προσφορότερη επίλυση αυτών μέσα από συλλογική διεκδίκηση.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού στην Τσαγκαράδα, αντιλαμβανόμαστε πλήρως το μέγεθος της ευθύνης και της προσπάθειας που αναλαμβάνουμε, αλλά πιστεύουμε πως η διάθεση για συνεργασία και συμπόρευση που έχει δημιουργηθεί θα μας τροφοδοτήσει με δύναμη ώστε η Τσαγκαράδα να έχει την εικόνα που όλοι αγαπάμε και θέλουμε.
Παράλληλα, καλούμε και τους αντίστοιχους επαγγελματίες των άλλων χωριών του Δήμου Ζαγοράς -Μουρεσίου να προβούν στην δημιουργία παρόμοιων φορέων, με στόχο μια πιο συντονισμένη δράση απέναντι στην ανάπτυξη και τις ιδιαιτερότητες του κάθε χωριού, αλλά και την ευρύτερη συνεργασία όλων μας για την προστασία και ανάδειξη του φυσικού, πολιτιστικού και τουριστικού πλούτου του Ανατολικού Πηλίου.